Περί φυγάδευσης εκατομμυρίων Ευρώ της ευρύτερης οικογένειας Αναστασιάδη

Για το σημερινό δημοσίευμα της “Χαραυγής” σχετικά με τα χρήματα που έβγαλε η οικογένεια Λούτσιου, οι οποίοι είναι συγγενείς, εξ αγχιστείας, του προέδρου Αναστασιάδη. (Η οικογένεια του γαμπρού του).

ΠΡΩΤΟΝ: Ας γίνει έρευνα για τα υποτιθέμενα ποσά που βγήκαν τρεις μέρες πριν το Γιούρογκρουπ, τα οποία ήταν -λέγεται- γραμμάτια που δεν έσπαζαν κλπ. Αυτό ακούγεται μεμπτό, όντως. Αλλά πρέπει επίσης να ερωτηθεί και ΠΟΙΟΙ άλλοι το έκαναν. Διότι, αν αποδεικτεί κάτι που έκαναν πολλοί άλλοι και άσχετοι με Αναστασιάδη, τότε μάλλον θα πρόκειται περί ειωθότων και κοινής λογικής. Ή θα επιβαρύνει περισότερο τους υψηλόβαθμους τραπεζιτικούς της Λαϊκής παρά τους πελάτες της.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Για τα υπόλοιπα ποσά, ημερομηνίας 1η Μαρτίου, τί σημασία έχει; Δεν χρειαζόταν και καμιά εσωτερική γνώση ή θεία επιφοίτηση για να ξέρει κανείς για το σενάριο “κούρεμα καταθέσεων”. Αφού 1η Μαρτίου ήταν η μέρα που ο “Σπίγκελ” και ο “Φιλελεύθερος” δημοσίευσαν ότι σύμφωνα με διαρροές εγγράφων της Ε.Ε. μίλαγαν για κούρεμα.

ΤΡΙΤΟΝ (αστεϊστικά): Ας αντιστρέψουμε τη λογική: Ρε Αναστασιάδη αν -εξ όσων είπες- “δεν ήξερες για κούρεμα”, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕΣ ΤΟ ΓΑΜΠΡΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ;;; Προφανώς διάβαζε τες εφημερίδες και ήξερε ότι ερχόταν!

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Ο ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ άρχισε να μου σπάζει τα νεύρα. Ενώ η Χαραυγή, η οποία αποκάλυψε το θέμα, είναι πιο προσεκτική και θέτει ερωτήματα, και λέει: “Αληθεύει πως η εταιρεία A. Loutsios & Sons Ltd (ιδιοκτήτες της οποίας είναι εξ αγχιστείας συγγενείς του Προέδρου Αναστασιάδη), τρεις μέρες πριν από το Eurogroup, έσπασε πέντε γραμμάτια τα οποία διατηρούσε στη Λαϊκή Τράπεζα, ύψους 21 εκ. ευρώ περίπου, και έστειλε τα χρήματα στο Λονδίνο;”, ο Βαξεβάνης αντί να το αναμεταδώσει ως ερώτημα, το θέτει ως ΠΡΟΤΑΣΗ: “Μεγάλο ηθικό και νομικό ζήτημα προκαλέι [sic] η αποκάλυψη πως η οικογένεια του γαμπρού του Νίκου Αναστασιάδη απέσυρε περίπου 21 εκατομμύρια ευρώ από τις κυπριακές τράπεζες, 3 μόλις μέρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup όπου αποφασίστηκε το κούρεμα.” ΕΓΩ ΘΕΤΩ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ, ΛΟΙΠΟΝ, ΠΡΟΣ ΒΑΞΕΒΑΝΗ. (Σιγά-σιγά, ο Βαξεβάνης από συμπαθητικός γίνεται αντιπαθητικός).

Advertisements

About Christos Hadjioannou

http://www.ucd.ie/research/people/philosophy/drchristoshadjioannou/
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s